maanantai 6. elokuuta 2012

Kauan kaivattu kesäloma

Vihdoinkin sen aika sitten koitti - kesäloma! Neljä ihanaa viikkoa ilman suurempia suunnitelmia oli alkuperäinen tarkoitukseni, mutta ensimmäinen viikko menikin sitten vähän suunnitellummin - josta jo aiemmin vihjailinkin eli lomareissulla Kreikkaan. Matkakohteeksi valikoitui Kreetan saari, ja siellä vielä tarkemmin  Rethymnon.  Ja koska olin liikkeellä hyvinkin viimetipassa & kaipasin täysin "aivotonta" matkaa, matkustustavaksi valitsin pakettimatkan lomalentoineen kaikkineen. Lennot sinänsä olivatkin aikamoinen kokoemus, mutta ei siitä sen enempää.




Olin varautunut aikamoiseen turistirysään, sillä aiempaa kokemusta Kreikasta oli lähinnä Rodokselta, mutta tämä kohde yllätti positiivisesti. Ravintoloissa söi myös paikallisia, ruoka oli hyvää ja suht edullista, suomea näkyi vain harvojen ravintoloiden listoissa, pääasiassa menut olivat vain kreikaksi ja englanniksi, joka turistikohteissa taitaa olla aika harvinaista nykyisin. Rannat olivat siistit ja tilaa riitti, lounaan & kylmiä juomia pystyi tilaamaan suoraan rantatuolilta... Pakollisten turistikauppojen "krääsän" lisäksi tarjolla oli myös ihan laadukkaan oloisia koruja sekä nahkatuotteita, erityisesti hopeaa, nahkasandaaleita ja -laukkuja.




Omat toiveeni tältä reissulta olivat kuitenkin aurinko, lämpö, rentoutuminen, hyvästä ruuasta & hyvistä yöunista nauttiminen ja ne toteutuivat loistavasti - lämmön osalta hieman liiankin hyvin (jos sellaista nyt voi olla). Lämpöä todellakin riitti, illallakin asteet pysyttelivät yli kolmenkympin. Itse nautin lämmöstä suuresti, mutten kestä sitä kovin hyvin, joten rannalla kuljeskelun ja aamulenkkien sijaan viikko meni täysin rannalla makoillessa - no rentoutumistahan minä kaipasinkin.


       





Kuvat Finnmatkat

Nyt kun akut on ladattu, lomailu jatkuu sen alkuperäisen "suunnitelman" (eli ei suunnitelmaa) mukaan - tosin kalenteriin on jo tälle viikolle merkitty yhdet läksiäiset & yhdet polttarit, joten täysin extempore ei taaskan voi toimia. Reissusta tarttui mukaan kevyen rusketuksen lisäksi jotain pientä, niistä tarkemmin myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun päätit jättää kommentin!