torstai 13. joulukuuta 2012

Lämmittävä linssikeitto lihansyöjälle

Viimeviikonloppunakin tuli taas herkuteltua, joten nyt viikolla kaipasin hieman yksinkertaisempaa ruokaa...

Niimpä keittelin ison kattilan lempeän tulista linssisoppaa, pekonilla höystettynä. Helppoa, maukasta ja edullista - niin ja terveellistä, sillä linssit sisältävät runsaasti proteiinia, kivennäisaineita, vitamiineja & kuituja... pekoni ja kerma vie liian terveellisen vaikutelman. :)


reseptiin tarvitaan (4-6 annosta):

pari ruokalusikallista (luomu)voita
1 isohko sipuli
pari valkosipulinkynttä
2 tl kurkumaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl cayennemaustetta
1-2 pikkuista kuivattua chiliä (jätä pois, jos et kaipaa kovin tulista)
2-3 tl suolaa
tölkki tomaattimurskaa (400g)
tölkki chilitomaattimurskaa (400g)
n. 1 l vettä (2 tomaattimurskatölkillistä)
3 dl kokonaisia punaisia linssejä
(luomu)ruokakermaa tai kermaa (2dl)
paketti pekonia

Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Kuullota pilkottuja sipuleita voissa, mausteiden kanssa. Lisää tomaattimurskat ja vesi. Anna kiehua pari minuuttia & lisää linssit. Paista pekonit (itse laitan pellille ja uuniin, 250 astetta ja 10 minuuttia, näin rasva ei räisky eikä käry leviä). Kun keitto on kiehunut puolisen tuntia, lisää kerma. Keitä vielä kymmenisen minuuttia ja tarkista maku. Muista, että pekoni lisää suolaisuutta keittoon.

Annostele lautaselle ja murustele pekoni keittoon. Keitto kestää hyvin pakastusta, mutta itse en lähtisi sitä pakastamaan pekonin kanssa.        


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun päätit jättää kommentin!